POLIȚIȘTII AU DEPISTAT DOAR TREI COMERCIANȚI DE PETARDE!

În perioada 25-26.12.2019, Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiștii Poliției Orașului Babadag și Postului de Poliție Niculițel au desfășurat activități în cadrul acțiunii naționale ,,Foc de artificii,, privind verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoane fizice și juridice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au identificat pe raza orașului Babadag, județul Tulcea, un bărbat de 25 de ani, din orașul Babadag, care deținea fără drept și oferea spre comercializare 3 baterii de artificii și 200 de articole pirotehnice de tip petarde, fără a fi autorizat în acest sens.

De asemenea, polițiștii au identificat pe raza localității Niculițel, o femeie în vârstă de 39 de ani, din localitatea Jurilovca, județul Tulcea, în timp ce oferea la vânzare într-un spațiu comercial, 2.072 de articole pirotehnice, fără a fi autorizată în acest sens.

La data de 26 decembrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Niculițel a depistat în trafic un bărbat în vârstă de 22 de ani , din Tulcea, care conducea un autoturism în localitatea Niculițel și oferea spre vânzare  300 de articole pirotehnice de tip petarde, fără a fi autorizat.

În cele trei cazuri, polițiștii tulceni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept,, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 din Legea 126/1995, iar articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.