Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Premierul a cerut task force la ANAP pentru analizarea cu prioritate a proiectelor de infrastructură, inclusiv pentru podul peste Dunare Premierul a cerut task force la ANAP pentru analizarea cu prioritate a proiectelor de infrastructură, inclusiv pentru podul peste Dunare
Premierul Sorin Grindeanu a cerut președintelui Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Pușcaș, să constituie un task force dedicat proiectelor de infrastructură incluse în... Premierul a cerut task force la ANAP pentru analizarea cu prioritate a proiectelor de infrastructură, inclusiv pentru podul peste Dunare

IMG_3980Premierul Sorin Grindeanu a cerut președintelui Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Pușcaș, să constituie un task force dedicat proiectelor de infrastructură incluse în Masterplan-ul de Transport, astfel încât, în colaborare cu Ministerul Transporturilor, termenele pentru finalizarea documentațiilor de licitație să fie cât mai scurte.

Este foarte clar că nu avem timp de pierdut. Trebuie să urgentăm finalizarea documentațiilor, procesul de licitație și implementarea proiectelor de infrastructură. Țin foarte mult la respectarea criteriilor de transparență, de eficiență și corectitudine în folosirea banului public, iar scurtarea termenelor nu înseamnă să facem rabat de la aceste principii“, a subliniat șeful Executivului.

Întâlnirea de lucru cu ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc,  și președintele ANAP, Bogdan Pușcaș, a avut loc în condițiile în care se află în pregătire documentaţiile de atribuire pentru demararea/lansarea următoarelor proceduri de achiziţie publică:

  • Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila, inclusiv drumuri de legatură  (25 km). Documentația de atribuire a fost trimisă pentru verificare la ANAP, urmând ca în perioada următoare să fie publicat anunțul în SEAP. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 500 de milioane euro, cea mai mare din ultimii 27 de ani, execuția lucrărilor urmând să fie finanțată din fonduri nerambursabile, proiectul fiind cuprins în portofoliul POIM 2014-2020.