Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PRIMĂRIA MAHMUDIA CONTINUĂ PROIECTELE DE AMENAJARE A FALEZEI ȘI DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE ACOSTARE PENTRU AMBARCAȚIUNI PRIMĂRIA MAHMUDIA CONTINUĂ PROIECTELE DE AMENAJARE A FALEZEI ȘI DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE ACOSTARE PENTRU AMBARCAȚIUNI
Primăria Mahmudia continua proiectele menite să pună în valoare comună prin atragerea turiștilor dar și pentru îmbunătăţirea infrastructurii locale. „Încă dinaintea finalizării primului proiect... PRIMĂRIA MAHMUDIA CONTINUĂ PROIECTELE DE AMENAJARE A FALEZEI ȘI DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE ACOSTARE PENTRU AMBARCAȚIUNI

FOTO prezentare 3D proiect

Primăria Mahmudia continua proiectele menite să pună în valoare comună prin atragerea turiștilor dar și pentru îmbunătăţirea infrastructurii locale.
„Încă dinaintea finalizării primului proiect de amenajare a falezei din Mahmudia deja am analizat și alte oportunități de finanțare pentru continuarea ideii pe zonele de mal administrate de noi.
Doresc să modernizăm toate malurile pe care le deținem, să profităm de toate oportunitățile de finanțare, suntem pregătiți să atragem noi fonduri europene.Deja lucrăm la acest proiect care cu siguranță va contribui la creșterea gradului de atractivitate a comunei  “ne-a declarat primarul comunei Mahmudia, Ion Șerpescu.

Proiectul „AMENAJARE PROMENADA ŞI INFRASTRUCTURA ACOSTARE AMBARCAŢIUNI PE MALUL DUNĂRII” vizează punerea în valoare a patrimoniului cultural şi natural și contribuie la creşterea coeziunii teritoriale şi poate întări identitatea locală, fiind şi sursă importantă pentru dezvoltarea unor evenimente culturale. Acţiunile educative şi culturale, care să promoveze patrimoniul antropic şi natural sunt! Imitate la nivel regional. Prin intervenţii punctuale şi strategice, cu rolul de a garanta folosirea responsabilă şi eficientă în utilizare a obiectivelor reabilitate, patrimoniul poate să producă mecanisme de dezvoltare locală din zonă publică şi privată.

FOTO prezentare 3D proiect

Amenajarea malului Dunării la Mahmudia, pe amplasamentul propus, presupune realizarea unui spațiu de promenadă de-a lungul malului – practic, crearea unei faleze pietonale pe malul drept al brațului Sfântu Gheroghe la Mahmudia, pe o lungime de circa 407 m.:
Amenajarea hidrotehnică poate fi considerată împărțită în trei tronsoane, respectiv din amonte către aval:
– Tronsonul 1, care cuprinde estacada cu rol de spațiu de promenadă și pontonul cu posturi (jetele):
Pentru acostarea ambarcațiunilor mici și mijlocii, având o lungime de circa 300m;
– Tronsonul 2, de racord, cu o lungime de cca 27,00m, care prin umplerea cu material local a
Primăria Mahmudia continua proiectele de dezvoltare menite să pună în valoare “golfului” creează o platformă care va avea rol de parcaj;
– Tronsonul 3, având o lungime de cca 80,00, care cuprinde faleza existentă