PROIECTE DE SUCCES PRIN FLAG DELTA: ŞOSEAUA PORTULUI DIN ISACCEA A FOST MODERNIZATA CU FONDURI EUROPENE

isacceaUAT Isaccea şi-a propus prin acest proiect îmbunătăţirea parţială a infrastructurii din zona oraşului Isaccea: Drumul 53 –modernizare şoseaua Portului.
Modernizarea consta în realizarea unei străzi cu o structură rutieră cu strat de rulare din îmbrăcăminte bituminoasă.

Traseul drumului este situat în extravilanul orașului Isaccea și face legătura dintre oraș cu zonele de pescuit și cu portul orașului. Totodată, acest proiect se poate îmbina cu un alt proiect aşteptat în zonă, este vorba de trecerea tip RO RO Isaccea – Orlovka
Drumul modernizat este situat în extravilanul unității administrativ teritoriale, era neamenajat și prezenta defecte specifice acestui tip de drumuri cum ar fi: gropi, făgașe, șanțuri provocate de scurgerea apelor meteorice pe suprafața părții carosabile, scurgerea acestor ape nefiind asigurată în mod corespunzător.
Tipul de structură rutieră ales s-a făcut pe baza unor calcule tehnico-economice și de rentabilitate, ținându-se cont și de lucrările de întreținere necesare fiecărui tip de îmbrăcăminte rutieră în exploatare.

“Ne bucurăm că am putut profita de această oportunitate, am avut multe realizări într-un scurt timp cu ajutorul fondurilor europene, sper că şi pe viitor vom reuşi să semnăm şiş a implementam alte proiecte deoarece avem multe de pus la punct, avem o strategie de dezvoltare pentru Isaccea, iată că, cu ajutorul FLAG DELTA am reuşit să finalizăm o parte din ele. Dincolo de drumul spre port am mai achiziţionat o presă de balotat deşeuri care ne va ajuta în cadrul acţiunilor de ecologizare, am instalat facilitate de acostare pentru ambarcaţiuni iar ca infrastructura, cele mai importante proiecte sunt cele ce vizează extinderea sistemelor de apă potabilă şi canalizare, proiecte în valoare de peste 3,2 milioane lei” a declarat primarul oraşului Isaccea, Anastase Moraru.

„Vreau să remarc faptul că foarte multe primării din Tulcea au reuşit să acceseze fonduri europene prin FLAG DELTA. Este un semnal bun din partea primărilor care, iată, nu au ratat această oportunitate. Observ că sunt mulţi pescari care au accesat fonduri pentru diversificarea activităţii, se îndreaptă şi spre turism, agrement, este un lucru bun pentru judeţul nostru “, a spus șeful administrației județene.

FLAG DELTA este cel mai mare FLAG (Fisheries Action Local Group) din Uniunea Europeană, ca număr de proiecte selectate, scopul strategiei de dezvoltare locală fiind dezvoltarea durabilă a zonei pescăreşti.

FIŞA PROIECTULUI

Titlul proiectului: Îmbunătăţirea infrastructurii din zona Flag prin modernizarea drumului 53 Şoseaua Portului din oraşul Isaccea, judet Tulcea

Valoarea totală a fondurilor accesate: 1.641449,12 lei