Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

RĂZBOIUL RECE: PROCESOMANUL DE SIREASA BLOCHEAZĂ REABILITAREA DRUMULUI TULCEA- CHILIA ŞI A STRĂZILOR VITICULTURII, ORIZONTULUI ŞI BACULUI! RĂZBOIUL RECE: PROCESOMANUL DE SIREASA BLOCHEAZĂ REABILITAREA DRUMULUI TULCEA- CHILIA ŞI A STRĂZILOR VITICULTURII, ORIZONTULUI ŞI BACULUI!
Fostul senator şi actual cunoscut procesoman, Traian Rece, încearcă să blocheze accesul tulcenilor la o infrastructură modernă. Vorbim de întreg tronsonul de drum Tulcea... RĂZBOIUL RECE: PROCESOMANUL DE SIREASA BLOCHEAZĂ REABILITAREA DRUMULUI TULCEA- CHILIA ŞI A STRĂZILOR VITICULTURII, ORIZONTULUI ŞI BACULUI!
Cine o fi babuinul?!

Traian Rece

Fostul senator şi actual cunoscut procesoman, Traian Rece, încearcă să blocheze accesul tulcenilor la o infrastructură modernă. Vorbim de întreg tronsonul de drum Tulcea Chilia şi de cele trei străzi incluse în proiectul de modernizare- străzile Viticulturii, Orizontului şi strada Bacului, zone ce au fost propuse pentru modernizare prin Programul Operaţional Regional de către Consiliul Judeţean. Prin acţiunile demarate de societatea administrată de Rece, se blochează practic demararea proiectului şi ţinând cont de durata proceselor, probabil finanţarea va fi pierdută şi drumurile respective vor rămâne în starea actuală!

CINE ESTE TRAIAN RECE:

Rece is going!

Senatorul Traian Rece, acuzat de lovirea si agresarea unor angajati din Tulcea

Din cu totul şi cu totul alte motive, ce ţin de războiul personal pe care administratorul firmei Agrodelta Sireasa, Traian Rece, îl poartă cu conducerea Consiliului Judeţean, pe tema terenurilor agricole din Delta Dunării, Rece a atacat în instanţă o Hotărâre de Guvern prin care s-a aprobat introducerea în domeniul public al județului Tulcea a DJ 222 N (Tulcea -Chilia), şi a celor trei străzi preluate de la Primăria Municipiului Tulcea: Viticulturii, Bacului, Orizontului.
„O problemă şi cea mai importantă este dată de poziţia pe care o are domnul Rece care încearcă să atace Hotărârea de Guvern prin care au fost transferate cele trei străzi din municipiu în administrarea Consiliului Judeţean.
Acest transfer era necesar pentru ca investiţia să devină eligibilă. Lucru care nu are nicio legătură cu ceea ce revendică dânsul, din litigiile cu Consiliul Judeţean. Acesta ar fi un prim aspect, al doilea aspect ar fi dat de faptul că domnul Rece a fost la Ministerul Fondurilor Europene, iar într-o discuţie cu domnul ministru Nica a spus că finanţarea acestei investiţii este una neeligibilă ţinând cont de faptul că sunt două litigii – unul legat de transferul străzilor din municipiu aşa cum am mai spus şi doi, litigiul pe proprietatea digului. Lucruri care sunt total neadevărate şi care până la urmă pun sub semnul întrebării această investiţie pe care o doresc locuitorii din Delta Dunării şi din judeţul Tulcea.
„Consiliul Judeţean are toate documentele prin care dovedeşte că acest dig este în patrimoniul CJ. Şi cu atât mai mult, vorbim de un dig de apărare împotriva inundaţiilor care, din punctul meu de vedere, nu poate fi niciodată în proprietate privată, poate fi doar în proprietate publică”.
Este anormal ca un om care nu are decât legături de afaceri cu judeţul Tulcea să blocheze o investiţie care nu-i face în nici un fel rău iar face doar bine. Ne gândim că, istoric, domnul Rece şi-a transportat mare parte din cerealele de pe cele 9.500 de hectare pe care le are în concesiune de la Consiliul Judeţean pe acest drum”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.
După toate atacurile, inclusiv cele specifice etniei fostului senator Rece, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu spune că acesta ar face un abuz de justiţie.
„Se pare că este un exces de justiţie, folosirea abuzivă tocmai pentru a prelungi din punctul meu de vedere situaţia în care domnia sa se află în momentul de faţă şi mă refer la statutul pe care îl au contractele cu Consiliul Judeţean pe amenajările agricole gestionate de dânsul.
Nu ştiu ce doreşte domnul Rece pentru judeţul Tulcea, pentru locuitorii judeţului Tulcea. Încă sper că situaţia să se redreseze şi să se înţeleagă că nu este alt drum decât drumul liber pentru dezvoltarea judeţului nostru.
Ca să ridici tot felul de probleme care afectează dezvoltarea judeţului Tulcea, interesul public, nu cred că este benefic dar este o decizie a domniei sale, nu avem ce face, trebuie să urmăm cursul, să apărăm interesul judeţului, lucru pe care îl vom face cu toată puterea noastră.
Aşteptăm că instanţa să îşi spună cuvântul şi cel care va avea dreptate vă beneficia de o decizie a justiţiei.
Este un război mediatic, şi repet nu în detrimentul lui Horia Teodorescu, este un demers care face rău judeţului Tulcea şi populaţiei din judeţul Tulcea”, a mai precizat Horia Teodorescu.

 

Cu toate tentativele disparate ale lui Traian Rece, pe principiul câinii latră ursul trece, procedurile pentru evacuarea societăţii pe care acesta o administrează din zona ocupată şi scoaterea la licitaţie a terenurilor din proprietatea Consiliului Judeţean merge înainte, fără cale de întoarcere…Iar despre motivul pentru care tulcenii din Chilia şi nu numai ar putea rămâne fără drumuri noi, primăriii din aria respectivă ar face bine să informeze toată populaţia zonei