Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Cazul copilului despre care s-a spus că a fost ţinut pe holuri cu mâna ruptă ore în şir s-a clarificat mai repede decât ne...

Cazul copilului despre care s-a spus că a fost ţinut pe holuri cu mâna ruptă ore în şir s-a clarificat mai repede decât ne aşteptam.
Tulceanul Sebastian Chereches tatăl copilului de 14 ani, spune că a ajuns la spital în jurul orei 10.00 şi de abia după ora 18.00 un medic s-a uitat pe fişele copilului său ce acuza dureri la mână.
Reprezentanţii sistemului sanitar spun că astfel de cazuri se amplifica uneori, fiind vorba de modul emoţional în care acţionează părinţii în astfel de situaţii în care sunt implicaţi cei mici, odată criza trecută aceştia redevenind obiectivi.
Dr. Lurentia Militaru, şeful Direcţiei de Sănătate Publica a precizat că ieri, între ora 9.00 şi 10.00 au fost întocmite şapte fişe de consultaţie şi că până la ora 14.00 au fost făcute 42 de radiologii, deci medicii de acolo nu au stat degeaba.
În cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii spitalului au explicat ce s-a întâmplat ieri după amiază, atunci când Bogdan a venit la spital cu tatăl său: „Trebuie să ţinem cont de faptul că avem un singur spital de urgenţă în tot judeţul. Numai ieri (n.n. marţi) am avut peste 100 de urgenţe, din care 40 de dimineaţă până la momentul în care acest copil s-a prezentat la spital “, a explicat dr. Iosif Roşca, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea.
Acesta a mai precizat că în spital există trei medici ortopezi şi unul specialist pe chirurgie pediatrică. Pentru că nu există suficienţi medici pentru a crea o linie de gardă, aceştia sunt chemaţi de fiecare dată când apar astfel de situaţii.
În fine, ar mai trebui precizat că, în ciuda celor prezentate, copilul respectiv nu suferise nici o fractură, fiind vorba de o luxaţie, după cum au stabilit medicii.