Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Vara 2012 a reprezentat la nivel mondial un bun exemplu pentru promovarea fair-play-ului si a spiritului jocurilor. Incepand cu Campionatul European de Fotbal si...

Vara 2012 a reprezentat la nivel mondial un bun exemplu pentru promovarea fair-play-ului si a spiritului jocurilor. Incepand cu Campionatul European de Fotbal si culminand cu Jocurile Olimpice de la Londra, jocurile si sporturile au fost in prim-plan la televizor, in ziare, la radio si pe internet.

Cele doua competitii de rang inalt au promovat in sine sportul, practicarea acestuia de placere, pentru sanatate, dar si pentru performanta. Tarile s-au „duelat” in spirit olimpic, lasand in urma orice conflicte pe plan social si politic.

Cei care au putut sa vada competitiile la televizor si-au sustinut de la distanta favoritii. Jocurile Olimpice au fost promovate de multe companii ce sprijina competitia, au fost lansate multe concursuri si campanii pentru pasionatii de sport.

Pe timp de vara, sporturile preferate in tara au fost sporturile de plaja, caci sute de mii de romani au fost prezenti in statiunile de la malul marii in fiecare week-end. Cei care au vrut sa se fereasca de canicula au avut alternativa jocurilor online, precum jocul de poker online si alte jocuri de noroc, de strategie ori jocuri simple ce pot fi jucate chiar pe smartphone.

Sporturile si jocurile – fie ele clasice sau chiar jucate online, in mediul virtual – au avantajul de a consuma energia oamenilor, de a-i relaxa, de a mima intr-un mod fair-play confruntarile care in trecut nu erau deloc prietenoase. Adrenalina se consuma intr-un mod pasnic, iar la final totul este doar un joc: in caz de infrangere, mai exista si revansa.