Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ieri Poliţia Tulcea a dat iar cu mucii în fasole. Exprimarea e mai plastică, să priceapă şi cine trebuie. Marele eveniment raportat ieri cu...

Ieri Poliţia Tulcea a dat iar cu mucii în fasole. Exprimarea e mai plastică, să priceapă şi cine trebuie.
Marele eveniment raportat ieri cu glorie de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea a fost capturarea unui mucos de 20 de ani care vindea 50 de grame de „etnobotanice “, semn că unii trăiesc pe alta lumea sau se ascund pe altă lume. Asta după ce toată Tulcea vuia după mega scandalul din centrul oraşului, de vineri seara. Nu era om sau instituţie în care să nu se vorbească despre asaltul grupurilor de interlopi, despre faptele de violenţă deosebită petrecute în centrul oraşului la o oră în care tulcenii liniştiţi îşi vedeau de promenadă.50 de grame de etnobotanice sunt praful aruncat în ochi credulilor.
Chiar aşa de varză să fie conducerea Poliţiei tulcene încât să nu ştie că bătălia din centrul oraşului nu este decât o urmare colaterală a unor scandaluri legate de droguri, de încercările unei grupări celebre de a introduce tot felul de stupefiante în mai toate cluburile din oraş, prin intermediul unor barmani cumpăraţi? Că marile conflicte soldate cu focuri de armă, incendieri de maşini şi acum bodyguarzi de club masacraţi de zeci de rromi în plină stradă, au venit că urma a refuzului unor patroni de a permite acest trafic? Să doarmă în aşa hal şefii şi serviciile de informaţii, sau vorba unora sătui de aşteptare, când unii angajaţi la stat se plâng de salarii dar au Iphone 5 şi îşi schimba maşina des, e semn că mai bine întorci capul ca treaba e oabla.
Nimeni nu mai are încredere, chiar şi băiatul de la culturism, prieten pe facebook, anticipa ieri că se va merge blat, sau cum ar zice oficialităţile, se lucrează în secret la ancheta. Atât de secret încât le transmit eu că marea majoritate a celor implicaţi în scandal sunt deja în drum spre Franţa, dacă nu au şi ajuns.
„Este o știre deosebit de gravă care nu ar trebui tratată cu neglijenţă mai ales de presă locală. Tot orașul vorbește de această răscoala țigăneasca. Nu credeam să văd vreun articol despre acest caz deosebit de grav din oraşul nostru, de regulă mass-media suferă de o ipocrizie bolnăvicioasa când vine vorba de „problema țigăneasca”, rasism… şi iar rasism… Sper să se facă dreptate şi să-i vedem pe agresori acolo unde le e locul, adică în pușcării. Dar sincer nu cred a se va face ceva pt că e „rasism „… În plină zi şi în plin centru… este strigător la cer! Cine e vinovat ca să ajuns la aici? Chiar face cine vrea legea în oraşul ăsta?! “ se enerva tulceanul.
Nu amice, aici ai greşit, la final: nu o face chiar nimeni. Funcţiile sunt călduţe, rubedeniile sunt multe, se merge pe blat cu infractorii, să fie linişte şi să nu se audă mai sus şi cam atât. Măcar să lăsăm ipocrizia şi să spunem lucrurilor pe nume.