Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Proiectul inițiat de consilierul județean Stelian Găvruș (candidat pe colegiul senatorial 2) a trecut ieri de Guvern. „Sunt fericit că după atâția ani de...

Proiectul inițiat de consilierul județean Stelian Găvruș (candidat pe colegiul senatorial 2) a trecut ieri de Guvern.

„Sunt fericit că după atâția ani de discuții și dezbateri am reușit să depășim toate fazele proiectului, am obținut toate aprobările, iar acum se poate trece la implementarea proiectului, concret. Este un proiect care creează locuri de muncă, o investiție de milioane de euro pentru locuitorii din zona județului Tulcea“, a declarat Stelian Găvruș.

În februarie 2010, Consiliul Local Isaccea s-a asociat cu MBS, firma administrată de bucureşteanul Stelian Găvruş pentru 49 de ani. MBS construieşte edificiul, după care părţile vor stabili aportul fiecăreia în vederea realizării contractului de asociere prin participaţiune.  Conform proiectului de Hotărâre de Consiliu Local, redevenţa stabilită de ambele părţi va fi de 33.335 de euro pe euro pe an până la edificarea construcţiei, dar nu mai mult de trei ani de zile.  Termenul de finalizare este de 24 de luni de la demararea lucrărilor. Construcţia se va realiza pe  o suprafaţă de 13,9 hectare  extravilan din domeniul privat al localităţii Isaccea.  În anii 2010 – 2012 suma alocată pentru aceste lucrări este de 2 milioane de euro.  La capitolul proiecte în derulare, primăria Isaccea menţionează asfaltarea drumului orăşenesc 53 ce va face legătura între punctul de trecere al frontierei de tip RO-RO, Isaccea – Orlovka, în valoare de 2.753.350  euro.