DEPUTATUL ANIŞOARA RADU A DEZBATUT CU SOCIETATEA CIVILA PROBLEMELE PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI

anisoara comisieLa comisia pentru munca şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, s-a organizat în 20 septembrie 2017, o întâlnire cu reprezentanţii ONG-urilor persoanelor cu dizabilităţi, pentru a discuta cu privire la nemulţumirile acestora în legătură cu OUG 60/2017, care a intrat în vigoare la data de 1 septembrie a.c.
Membru în această Comisie, deputatul tulcean Anişoara Radu (PSD), a participat la dezbatere şi urmează să analizeze propunerile depuse de participanţi.
„Întâlnirea s-a referit exclusiv la nemulţumirea legată de modificările în funcţionarea unităţilor protejate autorizate (UPA), odată cu dispariţia unei pieţe special destinată acestor structuri sau scoaterea lor în afara cadrului legal prin modificarea articolului 81 din Legea 448/2006. În acest sens, reprezentanţii au înaintat la secretariatul comisiei tabelul comparativ cu modificările propuse, respectiv argumentele și efectele preconizate în varianta propusă. Aceste propuneri vor fi analizate de membrii comisiei noastre şi de reprezentanţii guvernului care îşi vor formula şi un punct de vedere cu propunerea de susţinere sau respingere a amendamentelor. Salutăm efortul acestor ONG-uri membre în FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, RASE – Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție prin Activitate Economică și DizabNet – Federația Organizațiilor din Domeniul Dizabilității, precum și alte unități protejate autorizate care s-au alăturat demersului şi îi asiguram de susţinerea comisiei pentru munca şi dialog social “a declarat deputatul Anişoara Radu.