Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

A.R.B.D.D. A PUBLICAT UN PROIECT CE VIZEAZĂ INTERZICEREA ACCESULUI CU MOTOARE MAI MARI DE 100 C.P. ÎN DELTĂ! VEZI ZONELE CU INTERDICŢIE A.R.B.D.D. A PUBLICAT UN PROIECT CE VIZEAZĂ INTERZICEREA ACCESULUI CU MOTOARE MAI MARI DE 100 C.P. ÎN DELTĂ! VEZI ZONELE CU INTERDICŢIE
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a postat pe site-ul propriu în dezbatere un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului... A.R.B.D.D. A PUBLICAT UN PROIECT CE VIZEAZĂ INTERZICEREA ACCESULUI CU MOTOARE MAI MARI DE 100 C.P. ÎN DELTĂ! VEZI ZONELE CU INTERDICŢIE

hg1Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a postat pe site-ul propriu în dezbatere un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 538/2015 pentru aprobarea Regulilor privind accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

Proiectul ce este iniţiat de A.R.B.D.D precizează că regulilor privind accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, publicată în Monitorul Oficial nr.520 din 13 iulie 2015, se modifică după cum urmează:

proiect_HG_dezbatere_publica_cl-page-001Articolul 7 se modifică și va avea următorul cuprins:

(1) Puterea maximă admisă a motorului, la navele și ambarcațiunile care navighează pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, cu excepţia celor prevăzute în anexa nr. 1, este de 40 cp.

(2) Puterea maximă admisă a motorului, la navele şi ambarcaţiunile care navighează pe canalele de circulaţie din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, prevăzute în anexa nr. 1, este de 100 cp. (4) Este obligatorie dotarea ambarcaţiunilor şi a navelor cu veste de salvare pentru toate persoanele aflate la bord, conform legislaţiei în vigoare. În cazul ambarcaţiunilor nepuntate, aflate în marş, purtarea vestelor de salvare este obligatorie.

(5) Se interzice navigaţia pe timpul nopţii a navelor şi ambarcaţiunilor care nu sunt semnalizate conform prevederilor legale în vigoare.

(6) Este interzisă deplasarea navelor/ambarcaţiunilor cu motoare mai mari de 10 cp. În zonele prevăzute în anexa nr. 3.

În anexele proiectului sunt cuprinse şi listele cuprinzând canalele de navigaţie şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” pe care este admisă navigaţia navelor şi ambarcaţiunilor cu motoare de până la 100 cp.

proiect_HG_dezbatere_publica_cl-page-002

proiect_HG_dezbatere_publica_cl-page-003

 

 

 

 

 

 

 

 

LISTA cuprinzând lacurile şi canalele situate în apropierea coloniilor de păsări din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, pe care este admisă navigaţia navelor şi ambarcaţiunilor cu motoare de până la 10 cp.

proiect_HG_dezbatere_publica_cl-page-004 proiect_HG_dezbatere_publica_cl-page-005

La prima vedere, impresia operatorilor de turism este una nefavorabila, deoarece proiectul afectează direct proiecte cu finanţare europeană, proiecte aflate în derulare, cum ar fi bărcile cu motor achiziţionate pe fonduri, dar si alte activitati economice.

Având în vedere că suntem la momentul de dezbatere, probabil că pe adresa iniţiatorilor vor fi transmise puncte de vedere oficiale justificate, urmând să revenim cu amănunte.

VEZI AICI PROIECTUL SUPUS DEZBATERII 

 

HG nr. 538/2015 – aprobarea Regulilor privind accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”