Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Deschiderea anului universitar la filiala tulceană a ASE București Deschiderea anului universitar la filiala tulceană a ASE București
Marți, 1 octombrie 2019, la Colegiul Economic Delta Dunării, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani au participat la deschiderea anului... Deschiderea anului universitar la filiala tulceană a ASE București

Marți, 1 octombrie 2019, la Colegiul Economic Delta Dunării, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani au participat la deschiderea anului universitar al filialei tulcene a ASE București, Facultatea de economie agroalimentară și a mediului.

La eveniment au fost prezenți prefectul Lucian Furdui, primarul Constantin Hogea și inspectorul școlar general Lucica Popișcă.

„Am deosebita onoare să particip la deschiderea anului universitar la Tulcea și să văd realizată o doleanță a noastră, a administrației județene, pentru care ne-am zbătut încă din anul 2016.

În anul menționat, Consiliul de Administrație al ASE București a venit la Tulcea și toți factorii decizionali din zona administrației au cerut deschiderea acestei filiale la Tulcea, pentru ca tinerii cu posibilități reduse, care nu pot susține financiar cheltuielile din marile orașe universitare, să poată studia în orașul reședință de județ.

Accesul la învățământul superior pentru absolvenții de liceu din județ trebuie mijlocit, iar pentru aceasta am făcut diligențele necesare pentru a se putea studia la Tulcea și mulțumim pe această cale atât ASE București cât și Colegiului Economic Delta Dunării.

Facultatea de Economie agroalimentară și a mediului se pliază perfect pe specificul economic al  județului nostru și consider că formarea de specialiști în acest domeniu va fi un plus și pentru angajatori. De cele mai multe ori, tinerii care studiază în marele centre universitare refuză să se întoarcă acasă iar în contextul în care îi formăm la Tulcea, putem beneficia și de aportul lor la creșterea economică a județului.

Urez mult succes tuturor studenților în acest prim an universitar, multumirile mele se îndreaptă și spre conducerea ASE București, pentru că a înțeles că deschiderea unei facultăți la Tulcea este o nevoie stringentă și, de asemenea, mulțumesc tuturor celor implicați în această reușită“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

De ce programul de Economie Agroalimentară şi a Mediului?

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din București, este cel care a insistat ca Tulcea să revină, după zece ani de absenţă, pe harta centrelor teritoriale de învățământ la distanță ale Academiei de Studii Economice.

„Un prim contact cu autorităţile administraţiei locale şi judeţene l-am avut în anul 2014, la sala Dobrogea a Consiliului Judeţean, când am anunțat că noi, cei de la Academia de Studii Economice din București, ne dorim foarte mult să reluăm activitatea de la Tulcea. Ne-am gândit iniţial la Turism şi Industria Ospitalităţii, însă după o analiză temeinică atât a nevoilor de pe plan local, cât şi a posibilităţilor noastre de a aduce aici profesori am considerat că cel mai bine este să începem cu formarea de studenţi ai Facultăţii de Economie Agroalimentară şi a Mediului”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din București.

 

IMPORTANT: La acest centru va funcționa programul de studii universitare de licență Economie Agroalimentară și a Mediului, cu o durată de 3 ani. Pentru prima serie au fost admiși 48 de studenți.

Cursurile se vor desfășura în zilele de vineri (după amiază) și sâmbăta (dimineața și după amiază).

 

Disciplinele şi cadrele didactice

Sisteme tehnologice pentru culturile de câmp – prof. univ. dr. Bran Mariana

Matematici aplicate în economie – prof. univ. dr. Iftimie Bogdan

Sociologie rurală – conf. univ. dr. Vorovenci Ion

Microeconomie – lector univ. dr. Moraru Liviu

Sisteme tehnologice în zootehnie – lector univ.dr. Antohe Radu Gheorghe

Economia organizaţiilor agroalimentare şi de mediu – asist. univ, Zaharia Alină

Limba engleză şi comunicare în afaceri – lector.univ.,dr. Serbanoiu Gabriela (cadru asociat)