Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Lansare de proiect: ACCesibilizarea ofertei de EDucație pentru comunitățile dezavantajate – ACCED Lansare de proiect: ACCesibilizarea ofertei de EDucație pentru comunitățile dezavantajate – ACCED
Vineri, 5 octombrie 2018, la Palatul Copiilor, Mihai Nicolae, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la lansarea  proiectului „ACCesibilizarea ofertei de... Lansare de proiect: ACCesibilizarea ofertei de EDucație pentru comunitățile dezavantajate – ACCED

Vineri, 5 octombrie 2018, la Palatul Copiilor, Mihai Nicolae, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la lansarea  proiectului „ACCesibilizarea ofertei de EDucație și formare pentru comunitățile dezavantajate din județul Tulcea, prin utilizarea resurselor educaționale deschise – ACCED“, proiect inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea  în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Tulcea.

După cum a precizat managerul de proiect, Lucica Popișcă, inspectorul școlar general, pe parcursul celor trei ani de implementare, proiectul va asigura dezvoltarea competențelor profesionale pentru 260 de cadre didactice din județ, care activează în unități de învățământ cu abandon școlar și risc de părăsire timpurie a școlii. De asemenea, se urmărește accesul la educație pentru 480 de elevi aflați în risc de părăsire timpurie a școlii, dar și pentru 260 de preșcolari, proveniți din medii sociale dezavantajate, precum și reintegrarea în sistemul de învățământ a 200 de tineri și adulți care au abandonat școala.

Nu în ultimul rând, proiectul vizează și îmbunătățirea gradului de accesibilizare a resurselor educaționale de calitate, prin dezvoltarea unui sistem de difuzare și promovare online a unor programe educaționale adaptate, cu scopul reducerii decalajului urban – rural la nivel județean.

„În mod firesc, trebuie felicitați inițiatorii acestui proiect, Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic, care doresc să contribuie la diminuarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și a abandonului școlar la nivelul județului, prin măsuri integrate de susținere a educației preșcolarilor și elevilor proveniți din grupuri dezavantajate dar și a persoanelor care au abandonat școala.

Instituția noastră a susținut întotdeauna astfel de demersuri. Crearea unei reţele de cooperare între toţi actorii implicaţi mai mult sau mai puţin în stoparea abandonului şcolar este o condiţie esențială pentru a avea rezultatele scontate. Nu putem lăsa acest fenomen numai în grija şcolii, pentru că resursele umane şi financiare ale sistemului educaţional sunt cel puţin limitate. De aceea, trebuie implicată familia elevului, societatea civilă, furnizorii de formare profesională, firmele mari, principalii angajatori.

Felicit încă o dată organizatorii acestui eveniment pentru implicarea în astfel de proiecte care vin în ajutorul copiilor și tinerilor cu probleme, pentru îmbunătățirea calității vieții acestora. Vă doresc tuturor mult succes în continuare și așteptăm să vedem rezultatele muncii dumneavoastră“, a declarat consilierul Mihai Nicolae.